Türk Sofralarının Olmazsa Olmazı, Turşu
Turşunun klasik olarak tanımı, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonlu salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermantasyona uğratılmalarıdır. Bunun sonucunda probiyotik açıdan son derece değerli, uzun süre dayanıklılık kazanan bir ürün oluşmaktadır. Elbette bu ürünleri konvansiyonel turşular ile karıştırmamalıyız. Doğal fermente turşu probiyotik içerir, pastorize edilmemiştir, katkı ve koruyucu madde içermez. Zavrak turşularının suyu içilebilir, ev hayatınızda yapabileceğiniz tür turşulardır, başka bir deyişle Zavrak Göbek Lahana Turşusu ve diğer Zavrak Çubuk Turşusu çeşitleri ev yapımı tarzında üretilmektedir. Türkiye'nin En Meşhur Turşusu Hangisidir?
Türkiye'nin en meşhur turşusunun hangisi olduğu tartışılabilir ama bize göre en meşhur ve en iyi turşu nerede yapılır sorusunun cevabı bellidir: Ankara'nın Çubuk ilçesi Türkiye'nin turşu merkezidir. Her yıl düzenlenen Çubuk Turşu Festivali ile de bu ününü pekiştirmektedir. Sizin evinizde yapacağınız gibi hiç bir katkı malzemesi kullanmadan en özel sebzelerle sadece sarımsak, tuz, sirke, su, defne yaprağı kullanarak üretilen Çubuk Göbek Lahana Turşusu ve diğer turşu çeşitleri bu ilçenin adı ile anılır olmuştur ve çok lezzetlidir.
Çubuk Lahana Turşusu Nereden Alınır?
Çubuk turşuları nereden alınır sorusunun doğru cevabını bulduğunuz için bu safyadasınız. Türkiye'nin en özel turşularını tatmak için Yöresel Tatlarımız size yeter. Coğrafi işarete sahip Ankara Çubuk Turşusu'nu yolunuz düşerse elbette kaynağından başkentin Çubuk ilçesinden alın. Ama yolunuz düşmüyorsa en kaliteli Çubuk lahana turşusunu almak için Çubuk'a kadar gitmeye gerek yok. Size Türkiye'nin en iyi Zavrak Çubuk Turşularını gerçek yöresinden tedarik edip kargo ile tüm Türkiye'de kapınıza gönderiyoruz.
Çubuk Turşularının Özelliği Nedir?
Çubuk Turşularının En önemli özelliği katkısız ev yapımı tarzında üretilmeleridir. Konvansiyonel turşuların hiçbirinin üzerinde "suyu içilebilir" ibaresi yoktur. Oysa Zavrak Çubuk Turşularının suyunu güvenle içebilirsiniz, bu bilgi etikette özellikle belirtilmiştir. Zavrak çubuk turşuları katkı, koruyucu, sertleştirici İÇERMEZ. En kaliteli sebze ve meyvelerle üretilir. Sadece doğal içerik kullanılır. Pastorize edilmemiştir.
Turşu üretiminin tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Ancak turşu üretimine ne zaman başlandığı hakkında elimizde bir belge yoktur. İnsanların sirke veya tuzu tanımalarından sonra turşu üretimine başlamış olmaları kabul edilebilir.
Sebze ve meyvelerin dayanıklı hale gelmeleri için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Gıdaların fermentasyon yöntemiyle dayanıklı hale getirilmesi oldukça karmaşık ve belli birikimi gerektirmesine, eldeki bulgulara göre milattan 7000 yıl öncelerine kadar giden bira, şarap ve sirke gibi fermente ürünlerin üretildiklerine ait bulgulara rastlanmaktadır.
Sirke üretimini gerçekleştiren insanın sirkeli turşuyu da üretmemesi için bir neden olmaması gerekir. Dünyada ve ülkemizde turşu üretiminde kullanılan sebzelerin başında hıyar gelmektedir. Son yıllarda tüm dünyada yayılan hazır yemek tipi gıdaların tüketim alışkanlıkları hıyar turşusu tüketimini büyük boyutlara getirmiştir. Biber ve lahana turşuları da hıyar turşularını izlemektedir.
Son yıllarda çok çeşitli tiplerde turşuluk biber lahana ıslah çeşitleri yetiştirilmiştir. Acı biberde artan talebi karşılamak üzere acılık veren maddeleri çok fazla olan biber türleri geliştirilmiş ve bunlarda standart çeşitler sağlanmıştır .
Çubuk Göbek Lahana Turşusu İçindekiler: Lahana, Su, Tuz, Sirke, Sarımsak, Dereotu, Defne Yaprağı.
Net süzme ağırlık 600 gr dır.