Türkiye'nin En Meşhur Acur Turşusu
Turşunun klasik olarak tanımı, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonlu salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermantasyona uğratılmalarıdır. Bunun sonucunda son derece lezzetli, probiyotik değeri yüksek, uzun süre dayanıklılık kazanan bir ürün meydana gelmektedir. Türkiye'nin En Meşhur Acur Turşusu Hangisidir?
Türkiye'nin en meşhur turşusunun hangisi olduğu tartışılabilir ama bize göre en lezzetlisi, en doğal ve en iyi turşu nerede yapılır sorusunun cevabı bellidir: Ankara'nın Çubuk ilçesi Türkiye'nin turşu merkezidir. Sizin evinizde yapacağınız gibi hiç bir katkı malzemesi kullanmadan en özel sebzelerle sadece sarımsak, tuz, sirke, su kullanarak üretilen Çubuk Turşu çeşitleri bu ilçenin adı ile anılır olmuştur ve çok lezzetlidir. Çubuk Acur Turşusu da bu enfes turşu çeşitlerinden biridir. Doğal, katkısız, koruyucusuz turşu arıyorsanız doğru sayfadasınız.
Çubuk Acur Turşusu Nereden Alınır?
Çubuk turşusu satın almak için Yöresel Tatlarımız size yeter. Coğrafi işarete sahip Çubuk Turşusu'nu yolunuz düşerse elbette kaynağından başkent Ankara'nın Çubuk ilçesinden alın. Ama yolunuz düşmüyorsa en kaliteli Çubuk acur turşusunu satın almak için Çubuk'a kadar gitmenize gerek yok. Size Türkiye'nin en iyi salatalık turşularını gerçek yöresinden tedarik edip kargo ile tüm Türkiye'de kapınıza gönderiyoruz.
Çubuk Turşusu Özelliği Nedir?
Çubuk Turşularının en önemli özelliği katkısız olmalarıdır. Konvansiyonel turşuların hiçbirinin üzerinde "suyu içilebilir" ibaresi yoktur. Oysa Zavrak Çubuk Turşularının suyunu güvenle içebilirsiniz, bu bilgi etikette özellikle belirtilmiştir. Çubuk acur turşusu koruyucu, katkı, sertleştirici ve benzeri hiç bir kimyasal İÇERMEZ. Sadece doğal içeriklerle, sizin evde turşu kurma reçetenizin aynısı ile ve yılların tecrübesi ile yapılır. Pastorize EDİLMEMİŞTİR.
Turşu üretiminin tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Ancak turşu üretimine ne zaman başlandığı hakkında elimizde bir belge yoktur. İnsanların sirke veya tuzu tanımalarından sonra turşu üretimine başlamış olmaları kabul edilebilir.
Sebze ve meyvelerin dayanıklı hale gelmeleri için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Gıdaların fermentasyon yöntemiyle dayanıklı hale getirilmesi oldukça karmaşık ve belli birikimi gerektirmesine, eldeki bulgulara göre milattan 7000 yıl öncelerine kadar giden bira, şarap ve sirke gibi fermente ürünlerin üretildiklerine ait bulgulara rastlanmaktadır.
Sirke üretimini gerçekleştiren insanın sirkeli turşuyu da üretmemesi için bir neden olmaması gerekir.
Dünyada ve ülkemizde turşu üretiminde kullanılan sebzelerin başında hıyar gelmektedir. Son yıllarda tüm dünyada yayılan hazır yemek tipi gıdaların tüketim alışkanlıkları hıyar turşusu tüketimini büyük boyutlara getirmiştir. Biber ve lahana turşuları da hıyar turşularını izlemektedir.
Çubuk Acur Turşusu İçindekiler:
Acur, su, tuz, sirke, dereotu, defne yaprağı
Süzme Ağırlık : 550-600 Gr