Çubuk Salatalık Turşusu

Turşunun klasik olarak tanımı, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonlu salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermantasyona uğratılmalarıdır. Bunun sonucunda oluşan laktik asitin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi ile, uzun süre dayanıklılık kazanan bir ürün oluşmaktadır.

Paylaş :

Türk Sofralarının Geleneksel Lezzeti, Turşu

Turşunun klasik olarak tanımı, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonlu salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermantasyona uğratılmalarıdır. Bunun sonucunda oluşan laktik asitin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi ile, uzun süre dayanıklılık kazanan bir ürün oluşmaktadır.

Türkiye'nin En Meşhur Turşusu Hangisidir?

Türkiye'nin en meşhur turşusunun hangisi olduğu tartışılabilir ama en iyi turşu nerede yapılır sorusunun cevabı bellidir: Ankara'nın Çubuk ilçesi Türkiye'nin turşu merkezidir. Sizin evinizde yapacağınız gibi hiç bir katkı malzemesi kullanmadan en özel sebzelerle sadece sarımsak, tuz, sirke, su kullanarak üretilen Çubuk Salatalık Turşusu bu ilçenin adı ile anılır olmuştur ve çok lezzetlidir.

Çubuk Salatalık Turşusu Nereden Alınır?

Sorunun cevabı belli Yöresel Tatlarımız size yeter. Coğrafi işarete sahip Çubuk Salatalık Turşusu'nu yolunuz düşerse elbette kaynağından başkent Ankara'nın Çubuk ilçesinden alın. Ama yolunuz düşmüyorsa en kaliteli Çubuk salatalık turşusunu almak için Çubuk'a kadar gitmeye gerek yok. Size Türkiye'nin en iyi salatalık turşularını gerçek yöresinden tedarik edip kargo ile tüm Türkiye'de kapınıza gönderiyoruz.

Çubuk Salatalık Turşusu Özelliği Nedir?

Çubuk Turşularının En önemli özelliği katkısız olmalarıdır. Konvansiyonel turşuların hiçbirinin üzerinde "suyu içilebilir" ibaresi yoktur. Oysa Zavrak Çubuk Turşularının suyunu güvenle içebilirsiniz, bu bilgi etikette özellikle belirtilmiştir.

Turşu üretiminin tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Ancak turşu üretimine ne zaman başlandığı hakkında elimizde bir belge yoktur. İnsanların sirke veya tuzu tanımalarından sonra turşu üretimine başlamış olmaları kabul edilebilir.

Sebze ve meyvelerin dayanıklı hale gelmeleri için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Gıdaların fermentasyon yöntemiyle dayanıklı hale getirilmesi oldukça karmaşık ve belli birikimi gerektirmesine, eldeki bulgulara göre milattan 7000 yıl öncelerine kadar giden bira, şarap ve sirke gibi fermente ürünlerin üretildiklerine ait bulgulara rastlanmaktadır.

Sirke üretimini gerçekleştiren insanın sirkeli turşuyu da üretmemesi için bir neden olmaması gerekir. Dünyada ve ülkemizde turşu üretiminde kullanılan sebzelerin başında hıyar gelmektedir. Son yıllarda tüm dünyada yayılan hazır yemek tipi gıdaların tüketim alışkanlıkları hıyar turşusu tüketimini büyük boyutlara getirmiştir. Biber ve lahana turşuları da hıyar turşularını izlemektedir.

İçindekiler: Hıyar, Su, Tuz, Sirke, Sarımsak, Dereotu, Defne Yaprağı, Limon.

Süzme Ağırlık :550-600 Gr

Benzer Ürünler